KARA LİSTE NEDİR?

Sistem tarafından kullanılması yasak edilen Elektronik Etiketlerin listesidir. Hesabında geçiş için yeterli kredisi bulunmayan hesaplar da Kara Listeye girecektir.

OG ŞERİTLERİNDEN GEÇİŞ YAPMAK İSTEYEN ELEKTRONİK ETİKETSİZ ARAÇLAR İLE ELEKTRONİK ETİKETİ OLUP KARA LİSTEDE BULUNAN ARAÇLARA NE TÜR İŞLEM YAPILACAKTIR?

Bu tür araçlar için otomatik bariyer kolu kapalı tutularak geçişlerine izin verilmeyebileceği gibi, geçişlerine izin verilerek sonradan da normal geçiş ücretinin 10 katı cezalı geçiş ücreti uygulanmaktadır.

GİŞE SAHASINDA OG ŞERİDİNDEN GEÇİŞ SIRASINDA DURMAK GEREKİR Mİ?

OG Şeritlerinden geçişiniz sırasında durmanız gerekmemektedir. Aynı zamanda önerilmemektedir. Zira OGS, durmaksızın geçiş uygulamasıdır. Tavsiye edilen hız ise en fazla 30 km/saat’dir.

GİŞE SAHASINDA OG ŞERİTİNDEN GEÇİŞ YAPARKEN GİŞE GÖREVLİSİ İLE KARŞILIKLI BİR TEMAS OLACAK MI?

OG Şeritlerinde gişe görevlisi bulunmayacaktır. Geçiş ücreti tahsilatına dair işlemler tamamen otomatik olarak gerçekleşecektir.

KULLANICIYA OGS İÇİN ÖDEDİĞİ PARANIN BELGESİ VERİLECEK Mİ?

Banka tarafından OGS hesabınıza yatıracağınız parayı belgeleyen bir dekont verilecektir. Gişe sahasında geçiş yaparken geçiş ücreti ödenmesine dair herhangi bir belge verilmeyecektir.

KREDİ KARTINDAN (VISA, MASTERCARD GİBİ) OGS HESABINA PARA TRANSFER EDİLEBİLİR Mİ?

Herhangi bir T.C.Ziraat Bankası şubesine verilecek olan sahibi olduğunuz herhangi bir kredi kartından otomatik ödeme talimatı ile OGS hesabının belirli bir bakiyenin altına düşmesi durumunda kredi kartı ile ödeme yapılabilir.

ELEKTRONİK ETİKET ARAÇTA TAKILI OLMAKSIZIN YA DA KAÇAK GEÇİŞ UYARISI VEREN CİHAZLARLA OTOMATİK GEÇİŞ YAPILABİLİR Mİ?

Sisteme abone olunmasına rağmen Elektronik Etiketin, araca takılmaması Elektronik Etiket ile iletişim kurulamamasına neden olacaktır..Bununla birlikte; arızalı ya da kaçış uyarısı veren cihazlarla kesinlikle geçiş yapılmamalıdır.

OGS şeritlerini kullanmak isteyen sürücüler araç ön camlarında FONKSİYONEL durumda cihaz bulundurmak zorundadır.Bu nedenle; kaçak geçiş uyarısı alıyorsanız(elektronik etiket BİP sinyalini vermiyor ise) geçişlere devam edilmemelidir.Aksi durumda cezalı geçiş ücretlerine maruz kalınabilir.

OG ŞERİTLERİNDEN GEÇİŞ SIRASINDA ARAÇTA BİRDEN FAZLA ELEKTRONİK ETİKET BULUNMASI HERHANGİ BİR OLUMSUZLUĞA NEDEN OLUR MU?

OG Şeritlerinden geçişiniz sırasında aracınızda birden fazla Elektronik Etiket var ise bu durum cezalı geçiş kategorisinde değerlendirilecek uygulamalara neden olabileceği gibi, herhangi birinden veya hepsinden ayrı ayrı geçiş ücreti tahsil edilebilir. Bunu önlemek için OG Şeritlerinden geçiş yapılmaması gerekmektedir.Ayrıca arızalı cihaz dahi olsa aracınızın torpido gözü dahil olmak üzere aracınızda birden fazla cihaz bulundurmayınız.

Hiç yorum yok: