OGS


OTOMATİK GEÇİŞ SİSTEMİ NEDİR?

Otomatik Geçiş Sistemi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda işletilmekte olan Boğaz Köprüleri ile otoyollarda yeni bir geçiş ücreti ödeme yöntemidir.

Bir otoyolda OG (Otomatik Geçiş) Şeridini kullanarak giriş yaptığınız taktirde; aracınıza takılı durumdaki Elektronik Etikete (Araç İçi Birim), geçiş esnasında hangi otoyola nereden, ne zaman girdiğiniz otomatik olarak kaydedilir. Aynı otoyolda bir OG Şeridinden çıkış yaparken Elektronik Etiket üzerindeki giriş bilgileri yine otomatik olarak okunur ve gişe bilgisayarları tarafından ücret tahakkuk ettirilerek, banka hesabınızdan tahsil edilir.

OGS’NE ABONE OLMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?

OGS aboneleri,

1-) Cezalı geçiş kategorisinde olmayan her geçişlerini % 20 (yüzde yirmi) indirimli yapacaklardır.

2-) Durmaksızın geçiş yapacaklardır.

3-) Gişe sahasında oluşabilecek trafik yoğunluğundan Elektronik Etiketsiz araçlara göre daha az etkileneceklerdir.

HER ARAÇ SAHİBİ OGS’NE ABONE OLABİLİR Mİ?



OGS bu aşamada yalnız otobüsler, jeep, minibüs, otomobiller ve diğer küçük araçlar (motosiklet hariç) için işletmeye açılmıştır. Ayrıca bu aşamada ilave aks çeken (römork, karavan) otomobillerin Boğaz Köprüleri OG Şeritlerini kullanmamaları gerekmektedir. Kamyon ve tır gibi araçlara OGS aboneliği verilmemektedir.

OTOMATİK GEÇİŞ ŞERİTLERİ HANGİ GİŞE ALANLARINDA BULUNMAKTADIR?

Şuan;Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, Mahmutbey, Avcılar, Hadımköy, Çatalca Kumburgaz, Selimpaşa, Silivri, Kınalı, Çerkezköy, Çorlu, Saray, Lüleburgaz,Babaeski, Havsa, Edirne, Çamlıca, Samandıra Kurtköy ,Şekerpınarı ,Gebze, Diliskelesi, Körfez, Batı İzmit, Kandıra ,Doğu İzmit, Sapanca, Adapazarı, Akyazı, Hendek, Düzce, Kaynaşlı,Bolu Batı,Çaydurt,Yeni Çağa, Gerede, Akıncılar, Abant, Şehitlik , Seferihisar, Urla,Karaburun, Zeytinlik ,Alaçatı, Çeşme ,Işıkkent Tahtalıçay ,Torbalı, Belevi Germencik, Aydın Batı,Mersin Alın,Tarsus,Çamtepe,Adana Batı,Tekir,Pozantı,Adana Doğu,İskenderun,Yumurtalık Serbest Bölge,Osmaniye,Narlı,Nurdağı,Gaziantep Batı,Gaziantep Kuzey,Gaziantep Doğu,Nizip istasyonun larında hizmet vermektedir.

Hiç yorum yok: