BANKA OGS HESABINDAKİ PARANIN BİTTİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

OG Şeritlerinden geçişlerinizde geçiş ücreti, Bankada bulunan OGS hesabınıza yatırdığınız paradan düşülmektedir. Şayet bu paranız kritik limitin altına düşmüş ise Elektronik Etiketiniz “ Düşük Bakiye ” veya “ Eksi Bakiye ” olarak adlandırılan limit altı bölgede kullanılıyor demektir.

1-) OG Çıkış Şeridinden çıkışınız sırasında Ücret ve Sınıf Göstergesinde “ KREDİ AZ ! ” mesajını görürseniz,

2-) OG Çıkış Şeridinden çıkışınız sırasında Elektronik Etiketten dört kez “ BİP ” sesi duyarsanız, OGS hesabınız “ Eksi Bakiye ” bölgesindedir ve hesabınıza para yatırmanız gerekmektedir.

Banka tarafından gönderilen hesap ekstresinde hesap bakiyenize ilişkin bilgi bulunmaktadır. Yalnız, hesap kesim tarihi ile hesap ekstresinin elinize geçtiği süre içerisinde yapmış olabileceğiniz geçişler ve/veya ödemeler nedeniyle hesap ekstresindeki bakiye bilgisinin en son durumu yansıtmayabileceğini unutmayınız.

BANKADAKİ OGS HESABINA YATIRILMASI GEREKEN PARANIN MİKTARI NEDİR?

İlk başvuru sırasında en az 10 kontör karşılığı YTL para yatırılmalıdır. (1 kontör = 1. sınıf araçlar için Boğaz Köprüsü indirimli geçiş ücreti)

Hesabınızdaki para bittiğinde ise en az; var ise adınıza tahakkuk eden geçiş borçlarını yatırdıktan sonra geçişlerinizi karşılayacak miktarda para yatırmanız gerekmektedir. Elektronik sistem size “ KREDİ AZ! ” uyarısı verdiğinde hesap ekstresini beklemeksizin OGS hesabınıza para yatırmanız gerekmektedir. Ayrıca bu mesajı dikkate almakla birlikte hesabınızı kendinizin kontrol etmeniz yararınıza olacaktır.

1 yorum:

yavuzkarayilan@hotmail.com dedi ki...

herşey güzelde yapılan geçişlerde ne kadar kaldığını görmemiz gibi bir şansımız yok mu bu nedenle uzun zamandır ogs yide kullanmayanlar için daha iyi olmaz yi mı çünkü geçişlerde limit az ibare neyi anlatıyor anlamıyorum bu yüzden ogs iptal oldu sorun yaşıyorum bu yüzden bu konudaki çalışmanız varsa bilgilenmek istiyorum