CEZALI GEÇİŞLER VE ORANLARI NELERDİR?

1-) Elektronik Etiketsiz olarak OG Şeritinden çıkış yapmak: Otoyolda; en uzak mesafeye aracın sınıfı için karşı düşen standart geçiş ücretinin 10 katı, Boğaz Köprülerinde; aracın sınıfına karşı düşen standart geçiş ücretinin 10 katı, tutarında ücreti öngörür.

2-) U Dönüşü yapmak: En uzak mesafeye aracın sınıfı için karşı düşen standart geçiş ücretini öngörür.

3-) Otoyolda girişini OG Giriş Şeritinden değil de, başka şeritten yapmasına rağmen OG Çıkış Şeritini kullanan Elektronik Etiketli araçlar: En uzak mesafeye aracın sınıfı için karşı düşen standart geçiş ücreti uygulanır.

4-)OGS abonesi, Otoyola girişini OG Giriş Şeritinden yapmasına rağmen Çıkış İstasyonunda Otomatik Geçiş Şeritleri olmaması nedeniyle nakit gişelerin kullanılması durumunda, Gişe memuruna giriş yapılan istasyon, araç ve elektronik etiket ile ilgili bilgiler beyan edilerek giriş yapılan istasyona göre ücret tahsilatı nakit olarak yapılır.

5-) Eksi Bakiye durumuna düşen kullanıcılardan; -10 milyon TL ve altında bakiyesi olanların yapacağı her geçişe standart geçiş ücretinin % 10’u oranında fazla ücret uygulanır. Ayrıca OGS hesabına zamanında para yatırılmadığı durumda; OGS cihazları; geçiş sırasında sistem tarafından bozulacak ve geçiş ücreti ile birlikte 10 kat idari para cezasına maruz kalınacaktır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayfa biraz eski kalmış, ancak ben aydınlatayım arkadaşlar, - bakiye durumunda fırsat bu fırsat diyip geçirebildikleri kadar geçiriyorlar. Madem elektronik hizmet verecek kadar kapasiteniz yok niye bu işlere girersiniz. Arızalı ürün götürürsün hiçbir standarta uymadan kayıt almadan eline alır bakar verir, ama o cihaz okumaz vs ise sorumlu sensin ..