OTOYOLDA SİSTEM NASIL KULLANILIR?

1-) Otoyolda OGS bulunan gişe alanlarından giriş yaparken, OG’e ilişkin yatay ve düşey trafik işaretlerine dikkat ederek OG şeridine geçiniz.

2-) OG şeridinin üstündeki saçakta OGS Logosu, logonun altında ise bir flaşör bulunmaktadır.Geçiş yapabileceğiniz normal şartlarda yeşil renkli flaşör yanıp sönmektedir.

3-) Giriş şeritlerinden geçerken, Elektronik Etiket ile OGS arasındaki haberleşme sağlıklı bir şekilde tamamlanmış ve girdiğiniz istasyon bilgileri Elektronik Etikete kaydedilmiş ise, Elektronik Etiketten bir kez “ BİP ” sesi duyarsanız.

Gişe adasının çıkış tarafında bulunan sönük durumdaki trafik ışığı yeşil renge döner.

4-) OG’ye ait giriş gişelerinden normal geçiş yapmış iseniz; çıkış yapacağınız gişe alanına yaklaşırken, OG’ye ilişkin yatay ve düşey trafik işaretlerine dikkat ederek, takip edeceğiniz yol şeridine geçiniz.

5-) OG’ye ait çıkış şeritlerinin üzerindeki saçaklarda da OGS Logosu ve Logonun altında bir flaşör bulunmaktadır. Geçiş yapabileceğiniz şeritte normal şartlarda yeşil renkli flaşör yanıp sönmektedir.

6-) Aracınız çıkış şeridine girdikten sonra ve şerit terkedilmeden aşağıdaki işlemler OGS tarafından otomatik olarak yapılır.

- OGS Aracınızdaki Elektronik Etiketi sorgulayarak kayıtlı bilgileri okumaya çalışır. Bu bilgilerin sağlıklı bir şekilde okunmasından sonra Elektronik Etiketten bir kez “ BİP ” sesi duyulur.

- Aracınızın sınıfı belirlenir.

- Gişe adasının sonundaki otomatik bariyer açık tutulur.

- Otomatik bariyere yakın yerde bulunan ve sönük durumda bulunan trafik ışığı, kısa bir süre için yeşil renge döner.

- Aynı yerdeki Ücret ve Sınıf Göstergesinde, aracınızın sınıfı ve o geçişinize ait ücret belirtilir. Normal bir geçiş yapmanız durumunda size yazı ile “ GÜLE GÜLE ” mesajı verilecektir. Banka hesabınızdaki kredinizin yeterli olduğu da aynı göstergedeki “ KREDİ AZ! ” uyarısı ile verilmektedir.

- Normal geçiş yapılmadığında ise;Ücret Göstergesinde kaçış mesajı ile birlikte siren sesi ile sürücü uyarılır ve aracınızın kamera görüntüsü kayıt edilir.

BOĞAZ KÖPRÜLERİNDE SİSTEM NASIL KULLANILIR?

Boğaz Köprülerinde giriş gişeleri olmadığından OG Şeritlerinde yukarıda 5.ve 6. maddede belirtilen işlemler gerçekleşir.

ELEKTRONİK ETİKETİN GEÇİŞ SIRASINDA VERDİĞİ SESLİ UYARILARIN ANLAMLARI NELERDİR?

Bir kez “ BİP ” sesi işlemlerin normal olarak gerçekleştiğini, dört kez “ BİP ” sesi Banka OGS hesabındaki kredinin yetersiz olduğunu, 2 - 3 geçişte ses vermemesi durumu ise Elektronik Etiketin arızalı ya da hatalı bir kullanım şekli olabileceğini ifade eder.

CİHAZIN SES VERMEMESİ DURUMUNDA,CİHAZ TESTE GÖTÜRÜLMELİDİR.

Hiç yorum yok: